woensdag 17 oktober 2018

Nou het was me het dagje wel met teleurstelling en ja het is makkelijk hoor afschuiven op reuma zelfs door een specialist

Ik kreeg een telefoontje dat de taxi van de regiotaxi onderweg was ik had bij de aanvraag duidelijk gevraagd of het aub een personenwagen kon zijn omdat ik niet kan zitten.
Nou het busje reed voor , het busje van eergisteren daar zat nog een bijrijdersstoel in waar ik op kon zitten of liggen. Maar deze bus had dat niet alleen maar harde kunststof stoelen er zaten al 2 dames in ik liep naar de bus en vroeg aan de chauffeur of de stoel plat kon , nee sorry mevrouw dat kan niet .
Nou dan kan ik niet mee hij begreep het eerst niet dacht dat ik meer beenruimte nodig had , ik zeg nee dat maakt niet uit ik kan gewoon niet zitten, Hij vond het heel vervelend en ik natuurlijk ook de tranen liepen alweer over mijn wangen. De bus dus weg gestuurd maar hoe kom ik nu in sint jansdal was mijn gedachte.
Mijn schoondochter zat op school
mijn zoon aan het werk
de buurman was er niet
Ik dacht nou dan bel ik gewoon een taxi maar die was niet te krijgen , toen maar een appje naar de moeder van mijn schoondochter . Gelukkig zij wilde me wel brengen dus toch nog op tijd in het ziekenhuis. Ik had daar 's morgens al naar toe gebeld of ze een bed konden regelen omdat ik niet kon zitten in de wachtkamer. Gelukkig was dat ook goed geregeld ik mocht op de andere poli op een onderzoeksbed liggen. De assistente zei dat ze me wel kwam halen , maar de neuroloog kwam daarheen. Ze vroeg of ik kon zitten ? nee mevrouw anders lag ik hier niet. Nou ja gesprek en ze wist dat ik voor een second opinion zou gaan ze vond het wel jammer maar ik was er vrij in.
Na wederom wat vragen en klein lichamelijk onderzoek zei de neuroloog dat ze dacht dat er een reumatische ontsteking zat bij het SI gewricht en ze ging kijken of pijn bestrijding of de reumatoloog er een injectie in kon zetten. Ze zei u kan voor de second opinion gaan maar weet bijna zeker dat die hetzelfde gaat zeggen.
Dus ik zei nou ik kan U zeggen we zijn er gisteren geweest en die arts zei dat er 2 hernia's zaten
1 op nivo L 4/5 en de ander bij  u SI gewricht die pult aan beide zijden uit.
Toen werd ze een beetje gepikeerd en als die andere heeft gezegd dat hij u gaat opereren dan moet u daarheen . En toen ineens zei ze : ja ik ga niet ontkennen u heeft zeker wat atrose in de onderrug en er zitten 2 kanaal stenoses en nog iets ik weet niet meer wat . Ik adviseer pijnbestrijding dan kunnen we kijken of het de pijn afneemt. Ik denk dat als we opereren u nog pijn heeft,  Ja natuurlijk vat ik als fibro patient dan op dat het meer tussen me oren zit dan op de plaats waar het zit.
Eerst heel stellig ik opereer niet naderhand zegt ze de pijnarts en neurologen en neurochirurgen overleggen regelmatig met elkaar en als dan blijkt dat een proefblok werkt gaat men wel eens over op operatie.
Gisteravoelnd de lijst ingevuld en ik moest nu toch weer naar St jansdal voor de remicade dus denk dan geef ik het gelijk af. Vanmorgen heeft de buurman me naar het ziekenhuis gebracht en ik heb de lijst afgegeven bij de pijnbestrijding . De secretaresse daar zei zal ik gelijk een afspraak met u maken . Ow zegt ze ik zag ook dat er vanmiddag in behandelaarsoverleg u ter sprake komt . Ik zeg in het medisch overleg? Ja zegt ze ik zag u naar daarin . Dus ben toch wel benieuwd nu
Er is een afspraak gemaakt voor 30 Oktober dus dat is wel relatief snel maar is dan een intake gesprek. Toen dus naar de afdeling voor de Remicade gegaan daar een ochtend gelegen. Toen ik om 13.00 uur klaar was ging ik naar de hal waar ik belde voor de Viavee en vroeg of ze aub een personenauto kon sturen zodat ik thuis kon komen met de stoelleuning naar achter. De vrouw aan de centrale snauwde daarvoor moet u bij WMO zijn dat kunnen wij niet regelen . Dus ik vol spanning weer op de bank in de hal van het ziekenhuis liggen. Er zat een oude man en die zei mevrouw gaat het wel goed het zweet droop van mijn hoofd af pijn en (in)spanning. Toen kwam de taxi eraan het was een caddy model dus ik vroeg aan de bestuurster of ze vol zat ofdat ik de stoel naar achter kon doen en vertelde dat ik niet kan zitten. Ze zei nee ik zit vol , dus ik zeg nou laat dan maar dan ga ik wel wat anders regelen. Toen zei ze : weet u wat ik heb 1 mevrouw die moet ik hier in Harderwijk wegbrengen en dan kom ik terug. Ik zei nog nee joh dan krijg jij misschien problemen . Maar nee hoor ze zei ik haal u zo op. Ondertussen brak het zweet me echt aan alle kanten uit en wederom vroeg die man : mevrouw gaat het wel maar ik wilde zo snel mogelijk naar huis . Ik kon wel zeggen nee het gaat niet maar dan hadden ze me misschien naar SEH gebracht en dan 4 uur later moet je toch weer naar huis want ze kunnen niks aan je doen. De taxi kwam terug en ik ben netjes thuis gebracht echt wat een lieve zorgzame chauffeur was dit zeg . Nu lig ik hier alweer een uur op mijn bed en gaat eindelijk de zweet aanval over. Nu was het wel dat ik bij de Remicade een temp van 37,9 had maar is volgens mij allemaal door de pijn en de spanning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten